Kako će ostavka direktora Turističke zajednice Grada Zadra Ante Radosa utjecati na sezonu koja je na samom vrhuncu, upitali smo predsjednika Turističkog vijeća Dražena Grgurović. 

- Neće nimalo utjecati jer su sve aktivnosti pripremljene odavno, godinu dana unaprijed. Sezona teče svojim tokom, uvjera Grgurović. 

Stoji li iza ostavke direktora upravo nezadovoljstvo pripremljenom turističkom ponudom kulturno-zabavnih sadržaja?

- Kao što je i istaknuo, razlozi njegove ostavke su osobne naravi u što ne možemo i nećemo ulaziti. Većinom smo zadovoljni ovogodišnjim programom. Sve brojke, od dolazaka preko noćenja do potrošnje, su u konstantnom porastu. Turizam, njegova organizacija kao i sama Turistička zajednica, nije samo jedan čovjek, odnosno direktor. Turizam je puno šire od toga -  to su svi oni koji žive od turizma i koji podižu kvalitetu svoje ponude. Turistička zajednica je mali kotačić koji to koordinira i pomaže. Smatram da to ide dobro, vjerojatno će ići i bolje. Upravo to je i težnja samog direktora Radosa koji osjeća da bi na njegovo mjesto mogao doći netko tko će dati više. To je visoko moralni čin s njegove strane i nadam se da će javnost to uvidjeti. Mnogi ljudi nisu spremni odstupiti u takvoj situaciji nego i dalje ostaju na poziciji. On osjeća da više ne može doprinijeti, a mi smo to prihvatili, poručuje Grgurović. 

Prema riječima predsjednika Turističkog vijeća, natječaj za novog direktora bit će raspisan kroz sljedeća dva tjedna, a Rados će ostati na čelnom mjestu sve dok se ne izabere njegova zamjena. 

- Nadamo se da će taj proces proći što bezbolnije i da ćemo dobiti kvalitetnog kandidata, ističe Grgurović.