Portal ZADAR News objavio je snimku policijskog privođenja koje se odigralo sinoć u ugostiteljskom objektu na "Branimiru". 

Policijski službenici su oko 1 sat u noći postupali po dojavi građana o preglasnoj glazbi u ugostiteljskom objektu na Obali kneza Branimira u Zadru. Prilikom intervencije 23-godišnji zaposlenik ugostiteljskog objekta oglušio se na zapovijed policajaca, a pri tom ih je i verbalno vrijeđao, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile, službena je informacija iz PU zadarske.

No objavljena snimka incidenta dovela je u pitanje policijsko postupanje, odnosno prekomjernu uporabu sile. 

- U svim slučajevima kada policijski službenik uporabi sredstva prisile, pa tako i u ovom slučaju, donosi se ocjena zakonitosti i opravdanosti uporabe sredstava prisile, a koji postupak je u tijeku. Nastavno na navedeni događaj dodajemo kako se u prostorijama policije nalaze dvije osobe starosti 23 i 21 godina te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i prekršaja iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Napominjemo kako je cijela obrada događaja još u tijeku, stoji u priopćenju iz PU zadarske. 

Druga privedena osoba je 21-godišnja kolegica mladića koja je negodovala prilikom privođenja i tražila od policajaca da ga puste. Odluka o opravdanosti uporabe sredstava prisile mora biti donesena u roku od 24 sata.