ZADAR- Županijki vijećnici i mediji  iza 9 sati dobili obavijest kako će se sjednica skupštine Zadarske županije danas biti nastavljena u 11 sati.

Skupštinu je  prošle srijede bez obrazloženja prekinuo predsjednik Željko Lončar nakon 3. točke dnevnog reda sjednice na kojoj se trebalo odlučivati o 43 točke. Vijećnik Ante Rubeša bio je povod prekida sjednice skupštine koja je nastavljena. I to bez vijećnika oporbe koji se nisu odazvali na telefonske pozive. Nisu na tako hitnu sjednicu stigli niti svi vijećnici vladajuće koalicije.

Za kvorum je presudan bio dolazak internistice iz zadarska bolnice dr. Melanije Ražov Radas koja  je stigla u zadnji tren da bi kao i svi ostali samo dizala ruku. Bez  riječi rasprave  izglasavane su točke sve dok vijećnici iz stranke Nezavisni za Hrvatsku nisu htjeli sebi dati do značaja pa su prekinuli sjednicu na 15 minuta kako bi se dogovorili oko izvještaja za Narodni muzej. Kao da dosad  nisu imali vremena na pretek, postavljena su pitanja o zapošljavanju Davida Ricova i nekih proračunskih stavki iz te ustanove.

Ravnateljica Renata Peroš, koja je na vrijeme došla na skupštinu, vijećnika Stipu Bjeliša nije udostojila niti odgovorom već će ih dobiti pismeno.