Renata Sabljar Dračevac ostaje na čelu županijskog SDP-a, neslužbeni su podaci nakon prebrojavanja glasova s jučer održanih izbora u podružnicama ove stranke. Iako je njezin protukandidat Erol Gaši na području Grada Zadra dobio čak 70 posto glasova, to mu nije bilo dovoljno da zaprijeti dosadašnjoj predsjednici, koja je izgradila čvrstu infrastrukturu na području županijskih središta. Treći kandidat na izborima bio je Duško Polovina Lungo.

Od oko 400 članova stranke njih 248 poklonilo je povjerenje dosadašnjoj predsjednici, dok je Gaši osvojio oo 170 glasova.

- Žao mi je što su pojedini kandidati tražili podršku javnosti, umjesto da su je tražili od članstva. Kako su izbori provedeni po principu 1 član 1 glas, bila je to prilika za dobivanje povjerenja kroz rad na terenu i komuniciranje s članstvom. Želim ipak pružiti ruku svima koji su sudjelovali na izborima, mi smo SDP i moramo raditi na zajedničkom cilju, a to je dobivanje vlasti, rekla nam je jutros Sabljar-Dračevac.

Gradski SDP u više je navrata prozivao županijski ogranak, posebice zbog suradnje s HDZ-om u Županijskoj skupštini. Antagonizam između dvaju ogranaka traje godinama, no županijska predsjednica imala je podršku stranačkog vrha, čak i u vrijeme kada je s druge strane visoko u hijerarhiji bila Sabina Glasovac. I sada je Sabljar-Dračevac podršku izrazio predsjednik stranke Davor Bernardić, što je dodatno razljutilo članove zadarskog ogranka.

- Ponosan sam na uvjerljivu pojedu u Zadru i sada je ispred mene nekoliko dana razmišljanja o tome što i kako dalje jer, s obzirom na sve što sam proživio u ovoj kampanji, ne vidim načina na koji mogu dalje surađivati s Renatom Sabljar Dračevac. Ovim putem pozivam članice i članove da smognu snage i konačno ujedine stranku ako je to ikako moguće, a ja ću doista razmisliti što dalje i hoću li se uopće baviti politikom ili se vratiti u poduzetničke vode, prenio je Gašijevu izjavu Zadarski list.

Osim Sabljar-Dračevac, na izborima su po sistemu jedan čovjek jedan glas podršku dobila i dvojica potpredsjednika bliskih predsjednici, Josip Tičić i Katarina Pleša Jakovljević, također s preko 200 glasova članova.