U velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije u srijedu je predstavljen projekt STRONGER TOGETHER - Product Development and Internationalization (ZAJEDNO JAČI - Razvoj proizvoda i internacionalizacija) na kojem su projektni partneri ustanova Zadarske županije INOVAcija i Sveučilište u Zadru.

Glavni cilj projekta je osnažiti organizacije koje pružaju potporu poslovanju i istraživačkim institucijama (BSO) kako bi pružile podršku i savjetodavne usluge malim i srednjim poduzećima na tržištu i promovirale prekogranične aktivnosti klastera u industriji prikupljanja i prerade bilja. Cilj je i prekogranična suradnja poduzetničko-potpornih organizacija, udruga i istraživačkih institucija, podizanje svijest te umrežavanje malih i srednjih poduzeća, kao i razvoj inovativnog modela klastera kroz e-platformu.

Ciljane skupine su poduzetničko-poslovne organizacije, udruge, istraživački instituti te mala i srednja poduzeća koja su uključena u sektor prikupljanja i prerade bilja.

Vodeći partner na projektu je CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., a projektni partneri Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini. Vrijednost projekta je 979.309,91 eura, a ukupan iznos sufinanciranja iznosi 831.434,09 eura.

Na predstavljanju projekta nazočili su zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, direktorica Razvojne agencije Brodsko - posavske županije Centra za tehnološki razvoj Mirela Brechelmacher, a projektne partnere su predstavili predsjednica Asocijacije poslovnih žena Crne Gore Ljubica Kostić -Bukarica, predsjednica Udruženja poslovnih žena BiH Aida Zubčević, predstavnica Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije Martina Vukašina, predstavnica Sveučilišta u Zadru mr.sc. Branka Maričić te voditelj projekta Domagoj Miljković iz CTR-a.

Projekt se provodi na području središnje Hrvatske i Dalmacije, središnje i južne Crne Gore te zapadne i sjeverne Bosne i Hercegovine tijekom 27 mjeseci od studenog 2017. godine.