Šetnica uz Jazine osvanula je ovih dana u novom ruhu - ograđena kamenim stupićima koje štite prostor od nepropisnog parkiranja. Prvi dojmovi šetača i vozača su izvrsni, a još su zadovoljniji pješaci koji svakodnevno prolaze ovom dionicom.

Kako nam je rekao Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave, bio je to jedini način da se prostor oslobodi za pješake, majke s kolicima i invalide, jer je zbog nelegalnog parkiranja automobila, pogotovo kampera, ponekad bilo teško proći popločanim dijelom.

- U hodu smo s gradom dogovorili da se dodatno zaštiti taj prostor, te smo nakon odobrenja konzervatora pristupili radovima. Izvodi ih tvrtka Galiot, koja je popločavala kamenom dio uz obalu, a cijena radova je 102.871 kunu bez PDV-a, kaže Škibola.

Do sada je ograđen prostor do pješačkog prijelaza kod Pegle, što znači da bi radovi mogli biti gotovi već danas, budući da se ograđuje prostor do prvog parkirnog automata, odnosno početka iscrtanog parkinga uz obalu. Ukupno će se postaviti 134 stupića.