ZADAR- Komunalni redari u ime Grada Zadra donijeli su zabranu korištenja grba Grada Zadra proizvođaču suvenira koji se prodaju u trgovinama Malta.

Malta je jedna od autohtonih trgovina suvenira u Zadru  u  kojem je "okupacija" suvenirnica koje uglavnom otvaraju sezonski trgovci u prostorima koje su unajmili od Grada Zadra. Ali samo su Maltini suveniri našli se na udaru spoznaje kako Zadranin Mladen Malta koristi grb sv. Krševana bez odobrenja. 

I tako se prozirno želi zaustaviti gradski vijećnik Mladen Malta a možda i upropastiti obrtnik Malta koji kao predsjednika Udruženja obrtnika štiti legitimna prava i interese zadarskih obrtnika, osobito onih u povijesnoj jezgri. Prije ove iz Grada Zadra, Malta je dobio zabranu prodaje i suvenira KK Zadar. 

Ali Malta je kao gradski vijećnik postavljao nezgodna pitanja i tražio informacije o nečemu o čemu se u ovom Gradu šuti. Znajući što mu sprema Malta je podnio zahtjev da mu se odobri stavljanje grba u prodaju. Do danas nisam dobio nikakav odgovor, kazao nam je Malta jutros uoči sjednice Gradskog vijeća.   

Je li Grad Zadar zaštitio Grb Grada Zadra? Hoće li iz gradske uprave, pozivajući se na odluku o Grbu i Zastavi Grada Zadra, donijeti rješenje kojim se zabranjuje korištenje grba Grada Zadra Tankerskoj plovidbi koja ima logo i zastavu sa sv. Krševana. Zadarska najmoćnija tvrtka neovisna je o gradskoj politici. Trgovac Mladen Malta  nije jer koristi gradske prostore i za njih plaća ne tako malu zakupninu. I što je najvažnije - trgovine Malta rade cijelu godinu.