Manifestacija Hrvatska volontira održava se već osmu godinu za redom i njome želimo ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni."

Manifestacija Hrvatska volontira će se ove godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će se, kao i prošle godine, održati zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga od 24. do 26. svibnja. U nastavu donosimo program udruge Porat. 

24.05.2018. 10:00-13:00 Udruga Porat otvara svoja vrata svim zainteresiranim građanima. Pozivamo ih na druženje i kavu u prostorijama udruge (Ilije Smiljanića 2, Zadar) gdje će moći dobiti sve informacije o projektima resocijalizacije liječenih ovisnika i bivših zatvorenika. Dijelit će se promotivni materijali, te će biti organizirano druženje s članovima i djelatnicima udruge.

25.05.2018. 11:00-12:30 Pozivamo djecu i mlade da nam se pridruže na kreativnoj radionici koja će biti organizirana u prostorijama udruge - izrada ukrasa od drva i kamena s Dalmatinskim motivima.

26.05.2018. 10:00-12:00 Samo pozitivno uz "Pozitivu!", predstavljanje projekta prevencije međuvršnjačkog nasilja u suradnji s Domom za odgoj djece i mladeži Zadar te Kyudo udrugom "Yumi". Demonstracija tradicionalnog japanskog streličarstva na trgu ispred udruge. Dijelit će se baloni i promotivni materijali udruge.

17:00-19:00 U sklopu programa smanjenja šteta Minus virus, povodom dana Hrvatska volontira, udruga Porat svake godine organizira akciju čišćenja infektivnog otpada (iskorištenih igala i šprica). Ove godine akcija će se provesti na području oko
Športsko-rekreacijskog centra Franka Lisice u Zadru. U akciji sudjeluju volonteri udruge Porat, a mogu se uključiti i svi zainteresirani građani.

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane građane, djecu i mlade da nas posjete u tijeku održavanja Dana otvorenih vrata udruga Zadarske županije, da sudjeluju u aktivnostima, da se upoznaju s našim radom, te da ispune svoju DOVU putovnicu putem koje mogu osvojiti vrijedne nagrade Ureda za udruge Vlade RH.

U slučaju kiše, sve aktivnosti na otvorenom se odgađaju.