OTP banka je semu godinu za redom organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo više od tisuću i sedamsto prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 47 projekta, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

U proteklih sedam godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno dva milijuna i šesto tisuća kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode.

Donacije su u 2018. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Zadarskoj županiji:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost: Kvizaškoj Udruzi Zadar, Hrvatskom društvu elektronika u pomorstvu iz Zadra, Osnovnoj školi Bartula Kašića iz Zadra.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša Udruzi žena „Luzor" iz Preka, Institutu za pomorsku baštinu ARS NAUTICA iz Tkona, Osnovnoj škola Zadarski otoci iz Zadra, Udruzi mještana Ugljan-Čeprljanda „Idro" iz Ugljana.

U kategoriji humanitarnih projekata: Udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu Zadarske županije - Koračić.

U kategoriji sport: Športskoj zajednici grada Zadra, Nogometnom kluba „Zara" iz Zadra.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja u okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje". U akademskoj godini 2017./2018. OTP banka sa 615.000 kuna pomaže 87 studenata slabijeg imovinskog stanja u partnerstvu s gradovima Zadar, Sisak, Čakovec i Benkovac, općinama Župa dubrovačka, Nuštar, Bilje i Medulin te Sveučilištem u Zadru i Caritasom Dubrovačke biskupije.