Društvo zadarskih Arbanasa proslavilo je sinoć 25. obljetnicu svog osnutka i djelovanja na kulturnom i tradicijskom polju Zadra. Dorijan Perović, jedan od osnivača Društva i sadašnji dopredsjednik, na početku svog izlaganja pozvao je prisutne na molitvu za sve umrle članove Društva.

U svom izlaganju osvrnuo se na rad i doprinos Društva Arbanasima i Gradu. Tako je iznio da je Društvo uspjelo na čelu sa svojim, prerano preminulim, predsjednikom gospodinom Eniom Grdovićem od Ministarstva kulture ishoditi da se arbanaški govor uvrsti u nematerijalna dobra Republike Hrvatske, te da se pokrene tečaj arbanaškog jezika. Naveo je da je Društvo kao izdavač ili suizdavač objavilo mnogo knjiga značajne za Arbanase i Zadar.

Nakon stanke prisutni gosti odgledali su dokumentarni film "Blaženi Jakov Zadranin" kojeg je snimio naš sugrađanin, Stanarac Miljenko Dujela. On je tijekom prikazivanja filma govorio o blaženiku ali i o nemaru, nedjelovanju i nezainteresiranosti svih odgovornih u Zadru, kako Crkve tako i gradske vlasti.

Kroz cijeli program i tijekom domjenka svojom pjesmom raspoloženje je dizala klapa "Četiri kantuna".

Blagdan Gospe Loretske slavi se danas, a misno slavlje u 18 sati predvodi mons. Mile Bogović.