ZADAR - Danas je najavljeno drugo izdanje Zadar Outdoor Festivala (ZOF) koje će se održati ovog vikenda s do sada tisuću prijavljenih sudionika ali i uz velikog sponzora Hainken.

Glavna organizatorica Iva Bencun najavila je najpoznatijeg sudionika Ivicu Kostelića, najboljeg hrvatskog skijaša koji će sa suprugom Islanđankom i djecom trčati u susret zalasku suncu. Prva je to disciplina (utrka od 5 i 10 kilometara) aktivnog turizma s kojim se želi privući što više gostiju i otkriti im sve potencijale tog rastućeg oblika odmora, rekreacije i zabave. Ne ide to baš tako lako pa su organizatori 2. ZOF-a pozvali i strane novinare te blogere, a odzvali su se iz SAD-a, Finske, Ukrajine te novinar londonskog The Sun.
Zadar Outdoor festival prepoznat je i ima podršku turističkih zajednica. Ante Galić je ocijenio da se radi o složenom konceptu i organizaciji kojom se u konačnici želi brendirati taj oblik turizma u zadarskoj destinaciji.
Cikloturizam su davno prepoznali na Viru pa su se i oni uključili u organizaciju biciklističke utrke koju je Antonio Vučetić  zamjenik načelnika uime Vir turizma najavio zajedno s Ninom Peroš u subotu.  Ona je rekla kako su u Viru spremni za biciklističku utrku od Petrčana do sjedišta Vira gdje će svima sudionicima biti osigurana hrana i piće.
Dok jedni budu pedalirali drugi će trčati po otoku Ugljanu čiju je turističku infrastrukuru predstavio Ivan Košta iz TZ Preko. I ona se ove godine uključila u organizaciju ZOF-a kao i JK Uskok.

Tradicionalna Zadarska regata bit će otvorena i za nove sudionika, najavio je Robert Sandalić dvodnevno jedriličarsko događanje u Zadarskom kanalu. JK Uskok na Vitrenjaku u subotu navečer bit će i glavno središte zabave festivala. Najveća atrakcija bit će i ove godine vožnja kajakom od Sveučilišta do Puntamike. Novost će biti Stand Up Paddling u Jazinama. Prije samog veslanja na dasci u 17 sati, bit će priređena mala školica u 15 sati, najavila je Ivan Bencun. Nema sumnje da će najviše uzbuđenja donijeti Parkour - hodanje po traci koja će biti razapeta između Arheološkog muzeja i hostela Forum.


Za taj trening vještina kretanja kroz prepreke u prostoru, efikasno i bez posebne opreme, uz korištenja tehnike vojnih treninga, održat će se i radionice za novu razinu slobode. A za nju imamo zainteresiranih, najavila je glavna organizatorica ZOF-a čija se organizacija procjenjuje na 200 tisuća kuna.