U današnjoj emisiji „Stvoreni za Nebo" ugostili smo našeg dragog prijatelja emisije, fra Antu Kekeza, koji nas poziva na duhovnu obnovu u samostanu sv. Duje na otoku Pašmanu.

Čovjek, kao tjelesno biće, također je i duhovno biće odakle i polazi nutarnja potreba - potreba duše. Čovjek se, stoga, mora, na kratko sabrati, uhvatiti drugačiji ritam disanja, nakratko izići iz aktivnosti izvanjskog čovjeka. Nastojimo makar na kratko „izići iz svijeta" kako bismo se drugačije „vratili u svijet", vratili Božjoj blizini, tišini i miru, kad najviše progovara Bog, daleko od buke i svakodnevlja, ponovno „pronašli sebe", svoj izgubljeni mir i sklad.
Kada bismo pokušali odbaciti čovjekov odnos s Bogom, koji je vrlo dubok i skrovit, ali vrlo stvaran, tada bi se ljudski život raspao na cijeli niz stvari koje imaju uvjetovanu važnost. Na taj način bi se raspao nutarnji život pojedinog čovjeka, a društveni život ljudi i čovječanstva izvan odnosa s Bogom ne bi nalazio jedinstvo i cjelinu koju nosi odnos s Bogom. Naš život, kad je odijeljen od odnosa s Bogom, gubi smisao. Čovjek ne može bez metafizičkog naslona živjeti u punini. Iluzija je da se bilo što kvalitetno, bez vertikale, može podići i sagraditi. Čovjek mora imati jako sidrište u životu da bi mu život bio ispunjen i plodonosan, što se ne može dogoditi ako svoju „kuću", svoj život, gradimo na pijesku.
„Vjerujemo li da je ono bitno ovih dana na dohvat ruke? Savjetujem ti, požuri primiti Isusa s radošću, daj mu s radošću ne samo pola svojih dobara, nego sebe samoga, svoje vrijeme, svoju volju, slobodu, inteligenciju, srce, osjećaje, život... Tada ćeš osjetiti da si spašen, da je u tebi proključao izvor Kristova života." zaključuje fra Ante.
Stoga, dragi čitatelji, pozivamo vas na trodnevnu duhovnu okrepu u samostanu sv. Duje u Kraju na otoku Pašmanu uoči Blagdana sv. Duje.
Program:
I. večer: u 18:30 sveta krunica, sveta Misa u 19 sati s prigodnom propovijedi, euharistijsko klanjanje i blagoslov s Presvetim (presjeda: don Milivoj Bolobanić, župnik Oliba i karizmatik)
II. večer: u 18:30 sveta krunica, sveta Misa u 19 sati s prigodnom propovijedi, euharistijsko klanjanje i blagoslov s Presvetim (presjeda: don Josip Radić, župnik Polače i karizmatik)
III. večer: u 18:30 sveta krunica, sveta Misa u 19 sati s prigodnom propovijedi, euharistijsko klanjanje i blagoslov s Presvetim (presjeda: don Marijo Akrap, župnik Kali i Kukuljice, suradnik karizmatika) - uz prigodno godišnje druženje zborova otoka Pašmana u samostanskom Klaustru.
Svečana sveta Misa bit će na blagdan sv. Duje u Kraju, 7. svibnja u 10:30 sati, koju će predvoditi fra Andrija Bilokapić, Provincijal provincije „Sv. Jeronima" iz Zadra.
Radosno vas očekujemo! Mir i dobro!