Matematičari MIOC-a ovog su vikenda još jednom dokazali da im nema premca, čak ni na razini cijele Hrvatske. Marin Varivoda, učenik trećeg razreda, brončani s prošlogodišnje matematičke olimpijade u Brazilu, novi je državni prvak u konkurenciji svojih vršnjaka. Na najzahtjevnijem godišnjem ispitu iz matematike u Hrvatskoj Marin je osvojio 50 od mogućih 50 bodova! Noel Lakić isto je napravio u konkurenciji drugih razreda - osvojio je 49 od 50 bodova te također zasluženo odnio naslov državnog prvaka.

59. državno natjecanje iz matematike održano je u Poreču, a osim novih državnih prvaka iz Gimnazije Franje Petrića na njoj je nastupio i Andrija Miočić u konkurenciji četvrtih razreda. Mentorica državnim prvacima bila je Aida Vlainić, a Miočiću Anita Žepina.

Ravnateljica Gimnazije Blanka Pedišić potvrdila nam je ove rezultate, iako još uvijek čeka službeni bilten natjecanja. Kaže kako je mladim matematičarima uz mentorice u prirpremama za natjecanje pomogao bivši učenik škole, sada student Prirodoslovno - matematičkog fakulteta u Zagrebu. Natjecanjem iz matematike počela je sezona državnih natjecanja, u kojoj se petrićevci nadaju nastavku dobrih rezultata iz drugih predmeta.