Ove godine i Zadar se priključio akciji "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", tradicionalnoj humanitarnoj akciji Socijaldemokratskog foruma žena, koji se u subotu održao u cijeloj Hrvatskoj.

Članice Socijaldemokratskog foruma žena prodajom tulipana, omiljena Anina cvijeta, prikupljali su novčane donacije za Zakladu Ana Rukavina. Zadarske "forumašice" predvodila je gradska vijećnica Danijela Vukoša.

- Tulipan je najdraži Anin cvijet, pa baš njega svake godine doniramo građanima, a oni nam pomažu u ispunjenju ove plemenite misije pomoći oboljelima. Potrudili smo se animirati što više građana kako bismo na razini Hrvatske dosegnuli ciljani iznos od 100 tisuća kuna, kaže Vukoša.

Akcija se odvija osmu godinu zaredom, a cilj joj je poduprijeti Zakladu Ana Rukavina i aktivnosti kojima doprinosi razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjakinja i stručnjaka u području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.