Nakon dugo godina konačno se nazire početak gradnje osnovne škole na Novom Bokanjcu, projekta koji je političarima najčešće služio samo kao predizborno obećanje.

Grad Zadar proveo je javnu nabavu, procijenjene vrijednosti od 180 tisuća kuna, za novelaciju, odnosno usklađenje glavnog projekta za izdavanje građevinske dozvole i izradu izvedbenog projekta. Glavni projekt je prije više od pet godina izradio Capital Ing, zagrebačka tvrtka u vlasništvu bivšeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića.

Kako je u međuvremenu došlo do promjene zakonske regulative, glavni projekt više nije u skladu s važećim propisima. Postupak javne nabave završio je danas, a izabrani projektant dužan je nakon dovršetka radova, koji će trajati maksimalno 60 dana, prikupiti potvrde i predati potrebnu dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole.

- Građevinske dozvole planiramo imati sredinom ljeta, dok je raspisivanje natječaja za izvođača u planu je za jesen. Vjerujem da ćemo do kraja godine krenuti s radovima na izgradnji osnovne škole, rekao nam je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Osnovna škola Novi Bokanjac izgradit će se na gradskom zemljištu u neposrednoj blizini crkve, a upravo će Zadarska nadbiskupija sufinancirati tu investiciju vrijednu oko 30 milijuna kuna.