Jutros u 9 sati otvoren je, kako je predstavljeno novinarima i nazočnim kupcima, još bolji i veći centar Supernova. Nakon što je osam godina nosio titulu najvećeg u Zadarskoj županiji, sada postaje među najvećima u Dalmaciji, te na 70.000 m2 donosi 45 trgovina, restorane, kafiće i dječju igraonicu.

- Postali smo lider na ovom tržištu, a s novim trgovinama imamo ponudu koja će zadovoljiti svačije potrebe, rekla je voditeljica centra Iva Surić, otvorivši novi dio zajedno sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem.

Prilikom otvorenja Supernova je uručila donaciju od 300.000 kuna Ligi protiv raka, koja će biti isplaćena u dva obroka po 150.000 kuna.

- Sredstva su namijenjena za kupnju linearnog akceleratora. Uređuje se prostor u kojem će uređaj biti smješten i u roku od 18 mjeseci trebao bi biti u funkciji građanima, rekao je pri primopredaji donacije ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina.

U novom dijelu otvorene su neke obnovljene trgovine i do sada prisutne u Supernovi ili drugim zadarskim lokacijama, kao i McDonald`s, različiti restorani brze hrane, dodatni sadržaji za posjetitelje... U izgradnju i uređenje novog dijela centra uloženo je oko 220 milijuna kuna, a u njemu je posao našlo više od 850 ljudi.

Supernova je za kupce pripremila četverodnevni zabavni program s popustima, a prvi dan završava koncertom Severine u 20 sati.