ZADAR - U Čistoći je došlo do kadrovskih promjena ali ne onako kako su kuloari najavljivali. HDZ-ovac Boris Skroće nije postao novi direktor Čistoće već mu se nudi radno mjesto pomoćnika (u sistematizaciji Čistoće nema mjesta zamjenika), na kojem je do prije koji dan bio Tomislav Ćurko. Njega je s direktorskog mjesta smijenio bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je za novog direktora Čistoće imenovao Dragu Maračića. Ćurko nam je potvrdio kako je dobio ugovor o novom radnom mjestu savjetnika.

Samo gradonačelnik može imenovati direktore komunalnih poduzeća. Aktualni gradonačelnik Branko Dukić nije imenovao Skroću za  direktora Čistioće. Nije to mogao niti da je htio, jer Skroće nema završen fakultet nego višu školu. Samo direktor može zaposliti s natječajem ili bez njega zaposlenike. Je li direktor Maračić potpisao ugovor o radu sa Skroćom, to je pitanje na koje jutros još čekamo odgovor. Ne javlja se direktor Čistoće, a niti Skroće.

Činjenica je kako se za bivšeg direktora KK Zadar proteklih mjeseci tražilo radno mjesto unutar kadrovskih križaljki u komunalnim poduzećima.