Načelnik PU zadarske Anton Dražina iskoristio je Dan otvorenih vrata zadarske policije kako bi upozorio na nedostak radne snage. 

- PU zadarska spada u treću kategoriju, u grupu s policijskim upravama koje po broju prijavljenih kaznenih djela prelazi za gotovo 100%. Jedan je policijski službenik na 307 stanovnika te na 9 km2 županije. U odnosu na razdoblje prije 10 godine, PU zadarska manja je za 140 službenika, a ukupni trenutni manjak iznosi 205 policijskih službenika, naglasio je Dražina.

Unatoč tome, poručio je načelnik, broj kaznenih djela nije u porastu, ali manjak rezultira s manjim brojem razriješenih slučajeva koji su već duže vrijeme u padu. 

S druge strane, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak napomenuo je kako policajaca ima dovoljno za održavanje stanja sigurnosti. 

- Često me pitaju imamo li dovoljno policajaca, a odgovor ovisi o stanju na terenu. Situacija je dobra, turisti u Zadar i druge dijelove Hrvatske ne bi dolazili da se ne osjećaju sigurno. Imamo dovoljno policajaca koji dobro rade svoj posao. Držimo situaciju pod kontrolom i nadamo se da ćemo zadržati pozitivan trend, poručio je Novak. 

Na upit novinara ipak je dodao kako bi se u budućnosti mogao očekivati porast broja zaposlenih u PU zadarskoj. 

- Ustroj prema kojem je Zadar u trećoj kategoriji na snazi je već duže vrijeme. No razmišljamo o promjenama, ništa nije sveto pismo. Zadar ima veliki potencijal, sve je veći i jači u broju turista i po razvoju. PU zadarska zaslužuje veći stupanj kategorije i uvjeren sam da će Zadar u budućnosti imati veći broj policajaca i bolju opremu, poručio je Novak. 

PU zadarska trenutno broji oko tisuću zaposlenih.