Zatvorene su prijave za 9. Sajam otočnih proizvoda, koji će se održati u Tkonu na Mulu za vrijeme manifestacije Škraping 2018. u subotu i nedjelju 3. i 4. ožujka.. Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod kojeg je nositelj i Škraping od 2010. g.

Na području Općine Tkon preko 30 proizvoda je označeno oznakom „Hrvatski otočni proizvod" od toga dva nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola.

Na otoku Pašmanu je preko 40 proizvoda i suvenira je označeno oznakom HOP (iz mjesta Tkon, Kraj, Pašman, Neviđane i Ždrelac) te četvrtu godinu zaredom otok Pašman osvaja najviše oznaka HOP a koju dodijeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.
Na Sajmu otočnih proizvoda nastupit će 45 izlagača sa gotovo svih jadranskih otoka, te se ovaj Sajam ubraja u najveće Sajmove ovakve vrste u Hrvatskoj. Izlagači dolaze sa otoka Pašmana, Ugljana, Dugog otoka, Silbe, Raba, Prvića, Šolte, Hvara, Korčule, Visa i poluotoka Pelješca.