Gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima primio je predstavnike HPDG Zoranić, predsjednicu Silviju Romić, dirigenta Tomislava Koštu i dugogodišnju članicu Davorku Mezić. Zoranić ove godine slavi 110. obljetnicu djelovanja. Tu su jubilarnu godinu odlično i započeli, osvojivši dva odličja na natjecanjima zborova. Na III Međunarodnom zborskom natjecanju u Herceg Novom osvojili su brončanu plaketu i u ukupnom poretku bili treći, a na I. Međunarodnom natjecanju zborova Istria Cantat u Puli, održanom siječnju zbor Hrvatsko pjevačko glazbenog društva Zoranić osvojio je zlato u svojoj kategoriji.

Gradonačelnik im je čestitao na uspjesima i jubileju, iz Zoranića su najavili godinu pred nama koja će biti bogata nastupima, počevši od koncerta na kojem će u svibnju izvoditi djela zadarskih autora, preko rujanske izložbe u Gradskoj loži gdje će se predstaviti dio bogate arhive Zoranića, do kulminacije u sklopu obilježavanja Dana grada u studenom, velikim koncertom u pratnji orkestra u katedrali.

S gradonačelnikom i pročelnikom za kulturu razgovarali su i o kroničnom problemu zbora zadnjih godina - adekvatnom prostoru za probe i druženja, za koji će Grad nastojati naći trajno rješenje.