Zračna luka Zadar objavila je veliki natječaj za zapošljavanje sezonskih djelatnika, od kojih će jedan dio započeti s radom već krajem ožujka kada počinje ljetni red letenja.

Do 9. veljače traje natječaj za 100 radnih mjesta. Samo jedan oglas odnosi se na prijem za stalno i to na upražnjeno mjesto voditelja informatičke službe zadarskog aerodroma. Uvjet je fakultetsko obrazovanje te četiri godine radnog iskustva. Najtraženije su zemaljske domaćice (15), pomoćne čistačice (12), pomoćni konobari (10) te rukovatelji aerodromskom opremom, njih ukupno 17 kroz dvije kategorije. 

Prošle godine primljeno je 114 sezonskih djelatnika, a za novu sezonu predviđeno je zapošljavanje 15 djelatnika više, odnosno njih ukupno 129. 

- S obzirom da je plan za 2018. povećanje putničkoga prometa za 5-7 posto, u skladu s time se očekuje i nešto veći obujam posla, objasnio nam je razloge povećanog zapošljavanja u pisanom očitovanju direktor Zračne luke Josip Klišmanić. 

Na naš upit vezan za iskazani i očekivani interes kandidata odgovorio je kako su prošlogodišnjim natječajem zadovoljene sve potrebe Zračne luke, a isto očekuje i ove godine. U vrijeme kada ugostitelji ističu sve veći problem u pronalasku sezonske radne snage, zanimalo nas je kakve uvjete nudi Zračna luka. 

- Što se tiče plaća sezonskih radnika, one se određuju u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta, odgovorio nam je Klišmanić ne navodeći iznose. 

Prema neslužbenim infomacijama, mjesečni honorar sezonaca na zadarskom aerodromu kreće se od 4 tisuće kuna nadalje, a konačni iznos plaće, dakako, ovisi o poziciji, dodacima i radnim satima.