Reno Sinovčić mora Draganu Blatnjaku, odnosno njegovoj supruzi Ani Blatnjak, vratiti 300.000 kuna koje je posudio u travnju 2010. godine, uz obećanje kako će cijeli iznos vratiti u roku od 15 dana. Nakon što je Blatnjak, koji je tada igrao u Rusiji, nazvao suprugu koja je boravila u Zadru, i rekao joj da Sinovčiću uplati traženi iznos, ovaj se oglušio na kasnije pozive da dug vrati, pa je Općinski sud jučer presudio kako je to dužan napraviti u roku od 15 dana, pod prijetnjom ovrhe. Osim navedenog iznosa, Sinovčić je Blatnjacima dužan isplatiti i zakonsku kamatu za posljednjih sedam godina, koja neće biti mala, te trošak postupka u iznosu od 28.025 kuna.

Blatnjak je na sudu svjedočio kako je, dok je profesionalno igrao nogomet u Moskvi, Sinovčić od njega putem elektroničke pošte zatražio pozajmicu koju se obvezao vratiti u roku od 15 dana. U kolovozu se njegova supruga susrela sa Sinovčićem, no on joj je umjesto novca ponudio dokument prema kojem bi mu Blatnjak ubuduće isplaćivao 50 posto svih zarada kao profesionalni nogometaš, u što je uračunao i 300.000 kuna, smatrajući ih svojima.

Pozadinu takve odluke Sinovčić je pokušao objasniti ranijim poslovnim odnosima s Blatnjakom, u vrijeme kada je on bio nogometaš Zadra, a Sinovčić "vanjski stručni suradnik". Tada mu je darovao stan i BMW X5, što je vjerojatno bio način plaćanja za igranje u klubu. Kada je Blatnjak vidio da to nije "završena priča", stan je Sinovčiću vratio, a BMW je već ranije prodao i zadržao novac za sebe, što Sinovčić do tada nije smatrao spornim.

- Nikakvog poslovnog dogovora između Sinovčića i mene nije bilo, a ugovor sam imao sklopljen isključivo s NK Zadar, posvjedočio je Blatnjak.

Međutim, kako je Ana Blatnjak i pri uplati novca, u opisu plaćanja, navela da se radi o pozajmici, sud je zaključio kako nije riječ o plaćanju prethodnih dugovanja, već o novcu kojeg Sinovčić mora vratiti nogometašu. Sud nije prihvatio zahtjev za izvođenjem Sinovčićevih svjedoka, budući da je on iznesen nakon zaključenja prethodnog postupka, a kako tuženik nije pristupio na kasnija ročišta, uključujući i ono održano 21. prosinca 2017., sud je zaključio glavnu raspravu i donio presudu.

Posuđivanje velikih iznosa na kratki rok očigledno je bio tadašnji Sinovčićev "modus operandi", budući da je nedavno provedena deložacija iz stana na TIZ-u, također zbog duga prema banci od 1,6 milijuna kuna, koje se obvezao vratiti u dvije rate nakon samo nekoliko mjeseci.