Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač uputio je jutros priopćenje u kojem je tražio od nadležnih informaciju o inspekcijskom nadzoru kojeg je zahtjevao župan Božidar Longin preko pročelnika Ivana Šimunića u Narodnom muzeju.

Budući da je inspekcija Ministarstva rada i mirovinskoga sustava obavila inspekcijski nadzor u Narodnom muzeju Zadar molim Vas:

- da mi dostavite kopiju zapisnika obavljenog inspekcijskog nadzora

-da javnost izvijestite o rezultatima tog inspekcijskog nadzora

-da nas sve skupa izvijestite koje će te radnje poduzeti s obzirom na rezultate navedenog inspekcijskog nadzora i svega onog što se događa u Narodnom muzeju Zadar.

Kako mi predsjednik Muzejskog vijeće Narodnog muzeja dr. sc. Zlatko Begonja još uvijek nije odgovorio na pitanja koja sam mu postavio u dopisu od 14.01.2018 godine u prilogu dostavljam i taj dopis sa zamolbom za što urgentnijim odgovorima.

Pitanja su takve prirode da se na njih može odgovoriti u roku od 10 minuta, posebno jedan dr.sc. Znam da je vrijeme sr.sc Zlatka Begonje dragocjeno ali kao predsjednik MV Narodnog muzeja obvezan je dati odgovore županijskom vijećniku na postavljena pitanja, navodi se u zahtjevu za informiranje javnosti kojeg je uputio vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marko Pupić-Bakrač.