Policija traži vozača koji je u utorak 23. siječnja oko 13,45 sati na Obali kneza Branimira u Zadru, ispred Đačkog doma, upravljajući automobilom vožnjom unatrag stražnjim dijelom automobila udario, oborio i lakše ozlijedio pješakinju te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Prema raspoloživim informacijama iz PU zadarske, vozač automobila je muškarac srednjih godina, nižeg rasta, jače tjelesne građe, a bio je u društvu žene srednje životne dobi jače tjelesne građe, duge crne kose. Moguće je da je vozač upravljao Mercedesom C 180 plave boje.

Policija vjeruje da kod vozača nije postojala namjera prikriti svoje sudjelovanje u nesreći, stoga ga pozivaju da se sam javi Postaji prometne policije Zadar radi davanja obavijesti o ovom događaju.

Također pozivaju sve građane koji imaju ikakvu informaciju o događaju da se jave prometnoj policiji, ili Operativno komunikacijskom centru policije na telefon 192.

Policija sudionike prometa na cestama upozorava na pojačan oprez te na potrebu striktnog poštovanja prometnih propisa kao i pravila prometa, a osobito znakova koje im daje ovlaštene osobe pri regulaciji i vođenju prometa.