Udruga Cinaz priređuje raspravu na temu Strukturirani dijalog: podrška mobilnosti mladih u utorak u podne u Studenstkom klubu Božo Lerotić.

U pozivu na ovoj skupi ističe se kako sudjelovanje mladih u programima mobilnosti pozitivno utječe na njihov osobni i profesionalni razvoj te je potrebno poduzeti određene radnje kako bi što veći broj mladih mogao u njima sudjelovati.

- Priključi se raspravi o tome kako lokalna zajednica može potaknuti veći broj mladih da se upuste u avanturu zvanu mobilnost i saznaj na koje načine to pokušavaju gradovi Karlovac i Split.

Zaključke s rasprave uputit ćemo onima koji donose političke odluke, zato je važno da sudjeluješ i ti, bez obzira imaš li ili ne iskustvo boravka u inozemstvu kroz neki od programa mobilnosti.

O procesu Strukturiranog dijaloga:

Strukturirani dijalog s mladima predstavlja proces u kojem se tijela javne vlasti, uključujući i institucije Europske unije, savjetuju s mladim ljudima o određenim temama koje su od velike važnosti za populaciju mladih diljem Europe. Cilj je osigurati da preporuke i mišljenja mladih nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama za mlade kako bi se poboljšala kvaliteta njihova života i unaprijedio položaj mladih u nekom području.

 

Aktivnost se realizira putem suradnje udruga Info zona (Split), udruge Cinaz (Zadar) i Mreže mladih Hrvatske (Zagreb)