Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila odluku o odabiru izvođača i time su otkazani radovi uoči nove turističke sezone, u gradskoj tvrtki Inovativni Zadar u tijeku je ponovljeni postupak pregleda i ocjene pristiglih ponuda za obnovu, modernizaciju i nadogradnju „Pozdrava suncu". 

Naime, zbog određenih nedostataka u postupku javne nabave, Državna komisija nije poništila sam natječaj, već je naložila ponovno donošenje odluke o izvođaču. Ocjenjivačko povjerenstvo sada nanovo odlučuje između dvije pristigle ponude - Tiristora, zadarske tvrtke koja je prvotno odabrana, te žalitelja Dekor tvornice rasvjete iz Zaboka. 

Donošenje odluke očekuje se do kraja veljače, a nakon toga slijedi žalbeni rok od 15 dana, rekla nam je članica povjerenstva, Ana Odvitović iz Inovativnog Zadra. Postoji mogućnost i poništenja starog te raspisivanja novog natječaja u slučaju da donošenje nove odluke o izvođaču ne bude moguće. 

Predviđeno trajanje radova vrijednih oko 4 milijuna kuna je šest mjeseci nakon kojih će jedan od simbola Zadra, kojeg je projektirao poznati arhitekt Nikola Bašić, dobiti novi sadržaj i mogućnost naplaćivanja istog. No u najavljenim selfie prostorima, virtualnim razglednicama i senzorima koji će ostavljati stope prolaznika, turisti će moći uživati tek 2019. godine.