ZADAR - Hrvatske ceste više od tri godine pripremale su kapitalni cestovni projekt rekonstrukcije državnih cesta kroz Zadar, ali još nemaju čistu situaciju za radove koji su ugovoreni na 12 mjeseci.

Obnova državnih cesta počela je na Bulevaru u rujnu prošle godine, a u ponedjeljak će se nastaviti na tri gradilišta. Kad će početi u Ulici Nikole Šubića Zrinskog koja bi, prema projektu, trebala postati četverotračna, pitali smo prije dva tjedna?

Radovi u ulici Nikole Šubića Zrinskog započet će nakon što se riješe imovinsko - pravni odnosi, odgovor je kojeg nam je isporučila glasnogovornica u HC Tamara Pajić. Još nisu riješeni imovinsko - pravni odnosi, informacija je koju smo već dobili prošle jeseni. Ali nije do njih već Ureda državne uprave.

Postupak rješavanja imovinsko - pravnih odnosa vodi Ured državne uprave u Zadarskoj županiji kojemu su Hrvatske ceste predale svu potrebnu dokumentaciju za izvlaštenje. U ovom trenutku nemamo konkretnu informaciju o završetku postupka, tj. kada će isti završiti budući da kao što smo i naveli to nije u našoj nadležnosti. Postupak vodi Ured državne uprave u Zadarskoj županiji, naglašeno je u pisanom odgovoru iz te državne tvrtke.

Postupak je počeo na terenu još u proljeće, govore nam vlasnici privatnih posjeda uz tu ulicu koji su ozbiljno zabrinuti oko alternativnog rješenja koje im se iz HC ne nudi prema dogovoru. Ništa bolje nije ni u Ravnateljstvu zadarske bolnice kojem je najavljeno kako će radovi početi u studenom prošle godine. A kad će, ne zna se. Zna se da će to biti najproblematičnija dionica zahvata od 35 milijuna kuna, koji se radi prema željama i dogovoru s gradskom upravom. Osim rješavanja vlasničkih odnosa, radovima će prethoditi arheološka istraživanja na cesti iznad koje ide most koji će povezivati Polikliniku i Bolnicu (kad se napravi vanjski lift do mosta) .