Sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Zadru i odredio osumnjičenom 19-godišnjaku sa splitskog područja istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Podsjetimo, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odvjetništvo je zatražilo istražni zatvor nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi nakon utakmice između Zadra i Šibenika na Višnjiku.

U ponedjeljak oko 22 sata ispred dvorane policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske prišao je osobama kako bi obavio službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta, a jedan se mladić oglušio na zapovijed policijskog službenika da pođe sa njim.

Budući da se oglušio, policijski službenik ga je uhvatio za ruku, nakon čega je osumnjičenik iz skupine većeg broja nepoznatih osoba dotrčao do policijskog službenika te ga svojim rukama uhvatio za desnu ruku pokušavajući onemogućiti privođenje do službenog vozila. Policijskom službeniku u pomoć je prišao drugi policijski službenik te 19-godišnjaka uporabom fizičke snage odmaknuo od policijskog službenika.

Mladić sa splitskog područja policiji je poznat od ranije po sličnim izgredima.