ZADAR - Nakon konferencije za novinare u Viru na kojoj su izrečene ozbiljne optuže na račun Zadarske županije, očitovao se dugogodišnji pročelnik Olivio Meštrović čijem je Odjelu za zaštitu okoliša prije nešto više od mjesec dana pridružen Odjel za provedbu dokumenata u građenju.

Jedan od najdugovječnijih županijskih pročelnika izrazio je iznenađenje napadom načelnika Kristijana Kapovića.

- Zatekao nas je način kako i na koji način i s kakvom pozornosti je problematiziran taj jedan predmet. Pravomoćnošću te građevinske dozvole nisu iscrpljeni svi pravni lijekovi u rješavanju tog jednog od 50 tisuća predmeta našeg odjela. Kada smo čuli za najavu konferencije za novinare jutros smo tražili očitovanje kolegice koja je radila na tom predmetu.

Prema njenom očitovanju vidljivo je kako su se poštovali uvjeti vezano za zakone i prostorni plan općine Vir. Ako bilo koja strana smatra drugačije može koristiti pravne lijekove koji su im na raspolaganju. Ne nalazim potrebu za ovakvim načinom prezentacije eventualne problematike u kojoj se neposredno proziva Zadarska županija, upravni odjel i kolegica koja radila je na tom predmetu, izjavio je na novinarski upit pročelnik Meštrović.