ZADAR - Gradonačelnik Branko Dukić pročitao je svoj prvi govor na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kojeg je osvježio duhovitim dosjetkama i pobrao pljesak podrške pune dvorane kazališta. 

Dukić je jako dobro povezao dostignuća i promjene koje su se na području Grada dogodile u proteklih godinu dana i povezao to s ovogodišnjim laureatima. Gradonačelnik koji se najviše smije na hrvatskoj političkoj sceni, bio je najiskreniji kada je rekao kako će „najkraći biti kad spominje rekonstrukciju najvažnijih cestovnih pravaca u Zadru. Puno kraći nego što traje put iz Petrića do Poluotoka".

Dukić je pozvao građane na strpljenje jer uskoro više neće biti gužvi niti kod Vruljice, niti kod Vere. Sigurnije i udobnije vozit ćemo se Bulevarom sve do bolnice, pa Jazinama do Kapetanije, najavio je gradonačelnik Zadra.

Gradonačelnik Dukić je zahvalio svojim prethodnicima, kad se pohvalio kako je u veljači otvorena Kneževa palača, kao mjesto redovnih susreta građana. 

- A još ih je više, a i redovitiji su, sportaši i rekreativci na obnovljenim vanjskim terenima SC Višnjik. Dobili smo pravi olimpijski centar u srcu grada, istaknuto je u govoru Gradonačelnika. Dukić se ispričao Stipi Žuniću što nije došao na njegov doček ali je pred svima obećao kako se vide na novom atletskom bacalištu kugle.

- Napravili smo nešto i za naše turiste, suvremeni Turističko informativni centar u obnovljenoj palači Cedulin. A onda, taman kad smo lijepo počeli primati turiste i upoznavati ih s našom spomeničkom baštinom, na zasjedanju u Krakowu, zadarski su bedemi upisani na popis svjetske baštine UNESCO-a, kazao je Dukić, nabrajajući i novi spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u uvali Jazine, dovršetak šetnice uz Jazine s kvalitetnim vezovima. Najavio gradonačelnik novu zgradu poduzetničkog inkubatora ukupne površine od 3600 kvadrata te je naznačio novi investicijski ciklus u Zadru.

- Obvezao sam se da ću obnoviti Odjel ginekologije i porodiljstva jer želim našim ženama omogućiti boravak i liječenje dostojno 21. stoljeća, pohvalio je Dukić i sebe kao gradonačelnika ali i svog prethodnika Zvonimira Vrančića. Od iduće godine, prema riječima gradonačelnika, povisit će se i naknade za novorođenu djecu.

U idućoj godini gradonačelnik Dukić je najavio i najopsežniji projekt uređenja Providurove palače i Bedema zadarskih pobuna, početak radova na izgradnji škole na Novom Bokanjcu, uređenje gradske tržnice i tržnice na Meladi.

- Nisam zaboravio centar Mocire i uvjeren sam kako ćemo konačno uspješno i sretno zaključiti taj projekt. Jednako tako ne odustajemo niti od Gospodarske zone Crno. Sa skorim završetkom otplate Višnjika otvara nam se proračunska mogućnost za investicije upravo u zonu Crno, kazao je gradonačelnik Branko Dukić .