U Zadarsku županiju otišla su godišnje nagrade ovogodišnje Sabatine, međunarodnog susreta vinogradara i vinara koji se do nedjelje održava u Primoštenu. 

Priznanja za životni doprinos unaprjeđenju vinarstva pripala su Anti Kolegi iz Zadra te Željku Katuši iz Benkovca. 

Ante Kolega bio je do umirovljenja dugogodišnji profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Odgojio je plejadu uspješnih poljoprivrednih i drugih stručnjaka posebno iz ekonomike poljodjelstva. Autor je ili koautor mnogih stručnih knjiga iz marketinga poljoprivrednih proizvoda od kojih posebno treba istaknuti „Marketing vina", značajno djelo u ovom području. Na mnogim Sabatinama održao je predavanja o marketingu i ekonomičnosti vinske proizvodnje, osobito o ulozi vina u suvremenoj turističkoj ponudi. Dobitnik je priznanja "Stanko Ožanić". 

Priznanje „Stjepan Bulić" za životni doprinos unaprjeđenju vinogradarstva vinari su dodijelili Željku Katuši, koji je cijeli svoj radni vijek posvetio vinogradarstvu i vinarstvu bilo kao dugogodišnji direktor vinarije Benkovac, pročelnik za poljoprivredu Zadarske županije ili u upravi Grada Benkovca. Dao je značajni doprinos naglom razvoja vinogradarstva na području Ravnih Kotara. Jedan je od organizatora vinske manifestacije Vinifest u Benkovcu.