ZADAR - Kneževa palača bit će proglašena kulturnom atrakcijom godine na Danima hrvatskog turizma koji se od 25. listopada održavaju u Malom Lošinju.

Nakon što su bili nositelji njezine EU obnove, Odjel za EU fondove nominirao je taj projekt, znajući kako će sigurno proći u finale zbog svojih sadržaja, opremljenosti, funkcionalnosti. I bili su u pravu - Kneževa palača bit će nagrađena kao jedan od tri finalista u toj kategoriji. Tko će biti pobjednik, unatoč pokušajima da se na vrijeme dozna, znat će se na samoj dodjeli nagrada. 

Ali, tko će preuzeti nagradu? Gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin ili ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš. To je ovih dana bilo pitanje svih pitanja, a kapetan će, odlučeno je, ipak biti gradonačelnik koji je pozvao sa sobom pročelnika Šimu Erlića, ali on će tih dana biti za novim EU projektima.

Kneževa palača je projekt Grada Zadra, koji je i vlasnik objekta u kojem stoluju dvije ustanove, jedna je gradska - Koncertni ured a druga županijska  - Narodni muzej. Kompleksnost tih odnosa u kojima Grad plaća, a  Narodni muzej zapošljava, došla je u ovoj situaciji do vrhunca međusobnih trvenja.