ZADAR - RamseyBay, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, u vlasništvu Denisa Mikana, iz
australskog Adelaidea, elektronskom dražbom bila je jedini kupac zemljišta na Polačišću za koji moraju uplatiti 20 milijuna i 736.214 kuna.

To je bila i početna cijena za teren od 8.400 metara četvornih koji je bio u vlasništvu tvrtke Centar projekt, u ime koje je figurirao Mladen Ninčević, vlasnik Jadran investa. Međutim, njegovi partneri - irska kompanija Meadow Star Designated Activity zatražila  je i sudskim putem dobila pravo na  ovrhu.

Vrijednost zemljišta kojeg je Centar projekt kupio od Grada Zadra 2009. za 3,9 milijuna eura, nije unesena u temeljeni kapital te tvrtke. Ali su suvlasnici  u Centar projektu postali Irci koji su svojedobno otkupili od ruske Sberbanke potraživanja od 3 milijuna eura.

Oni bi ih trebali dobiti nazad putem ovrhe, ako tvrtka RamseyBay u zakonskom roku uplati iznos koji su ponudili na licitaciji putem Edražbe koju provodi FINA.

Rok za uplatu jamčevine bio je 8. rujna - tri dana poslije nego je ta tvrtka registrirana na zagrebačkom sudu u Zagrebu. Dakle, RamseyBay je ciljano osnovna tvrtka  kako bi  se uz pomoć nje izveo postupak ovrhe i kako bi se vratio dug Ircima. U čijoj režiji, to još ne znamo.

Prije dva dana Mladen Ninčević (koji se, kao što svi znaju, vratio iz Australije kao investitor u Zadru), o provedenoj dražbi nije znao ništa. - Ja nisam niti prodavao, a niti kupovao, rekao nam je Ninčević. Znao je tek da je ona bila 5., a ne 3. listopada jer taj dan pao sustav u FINI.

Ninčević je prije dvije godine prodavao to zemljište za 3 milijuna eura, ali kupaca nije bilo.
Svojedobno je Polačišće ušlo u obuhvat plana Ravnice kao lokacija za hotel. Bilo je riječi o svjetskom hotelskom lancu Hilton, do čega nije nikada došlo, a iz projekta je izašao tadašnji Ninčevićev partner Duca. Na Polačišću se prema Prostornom planu mogu graditi i stanovi, a do upisa novog vlasnika terena tamo je organizirana naplata parkirališta od strane tvrtke Centar projekt.