Informacijski centar Europe Direct Zadar, kao projekt Europske komisije, s ciljem što kvalitetnijeg upoznavanja građana s politikama Europske unije najavljuje web rubriku voditelja Predstavništva, g. Branka Baričevića.

U rubrici "Ovaj četvrtak izdvajam" voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, svaki drugi četvrtak, izdvaja jednu Europsku temu i zainteresiranim čitateljima daje svoj osobni osvrt. Cilj je ove rubrike ne samo dati građanima osobni pogled na događanja u Europskoj uniji i približiti njezine politike ili najaviti važna događanja u Europskoj uniji i u Hrvatskoj, već i otvoriti još jedan kanal komunikacije za informiranje građana.

Pročitajte osvrt gospodina Baričevića vezan uz Bolje upravljanje oceanima radi zaštite "plavog planeta".

Hrvatska kao primarno turistička zemlja sigurno ne želi nezadovoljne goste koji će sa svojih odmora odlaziti s dojmovima o prljavom moru i zapuštenim plažama. Isto tako, moramo misliti na egzistenciju naših ribara kao i zaštitu ribljeg fonda za buduće generacije. No, nije sve u velikim planovima i milijunima i milijardama kilometara ili eura. Europska komisija najavila je i još jednu mjeru: ukidanje korištenja plastičnih čaša za jednokratnu upotrebu u svojim uredima u Bruxellesu do kraja godine.

Ostale osvrte o kulturi, snagama solidarnosti i stanju u EU možete pronaći na stranici EDIC Zadar.