ZADAR - Na Aktualnom satu današnje sjednice  Gradskog vijeća povuklo se pitanje spornog izbora Lorene Peroš za voditeljicu Kneževe palače.

- Ovo je samo nastavak prakse zapošljavanja u Zadru. Zanima me je li Lorena Peroš članica HDZ-a i kakve kvalifikacije za to mjesto ona kao ekonomistica ima?, pitala je SDP-ova vijećnica Danijela Vukoša

Gradonačelnik Branko Dukić napomenuo je kako je Kneževa palača predana na upravljanje Narodnom muzeju, a Grad osigurava sredstva.

- Nismo ni mi zadovoljni, trebala je biti izraženija kulturna djelatnost. No Grad nema ingerencije nad provedbom natječaja pa postavite pitanja na pravo mjesto. Svakako, pratit ćemo rad voditeljice i ako on ne bude zadovoljavajuć, možemo redefinirati taj ugovor, kazao je Dukić.

Grad Zadar, međutim, financira ta nova radna mjesta za koje je natječaj proveo Narodni muzej.

- Kako Grad dozvoljava upravljanje sredstvima na ovaj način, bez da ikome odgovaraju?, pitao je Vladimir Gambiraža iz Akcije Mladih.

- Te osobe odgovaraju, ali ne Gradu, odgovorio mu je kratko Dukić.

SDP-ova vijećnica Irena Dragić bila je još žešća oko ove teme te je Kneževu nazvala Peroš palača. Toliko novaca i vremena je potrošeno u obnovu Kneževe da bi to postala Peroš palača, a Grad nema na to nikakav utjecaj, kazala je Dragić za govornicom.

Prostor Kneževe palače Narodni muzej dijeli s Koncertnim uredom. Pitanje koje nitko još nije postavio glasi - što će biti kada se obnovi Providurova palača - hoće li se birati voditelj i za Providurovu, iako je to u prostor koji će u cijelosti biti prepušten Narodnom muzeju koji ima ravnateljicu Renatu Peroš.