ZADAR- Svega 20-ak minuta trajala je rasprava o najvažnijoj "zadarskoj temi" - izvještaju o poslovanju KK Zadar, a da se nije čulo koliki je stvarni dug kluba.

SDP-ov vijećnik Erol Gaši, koji je posljednji put izbacio iznos od 30 milijuna kuna dugovanja, na današnjoj sjednici ga je potvrdio jer taj iznos, kazao je, nitko nije demantirao. Pa ni Boris Skroće, direktor KK Zadar u odlasku, koji je odgovorio na većinu od 10 pitanja udruge Tornado. Obveza KK Zadar od 12 milijuna kuna prema OTP banci prebačena je na Grad Zadar, a predstečajnom nagodbom utvrđeno je dugovanje od 8 milijuna kuna, kazao je Skroće, kojem prijeti kaznena prijava jer nije sazvao skupštinu dioničara za prošlu godinu.

Koliki god bio dug, Grad Zadar će to sam riješiti, najozbiljnijom tonom najavio je gradonačelnik Branko Dukić. - Klub ćemo izvući i staviti na noge. Doveli smo dva značajna sponzora (Crodux i Tommy, op.a), a preko budžeta nećemo ići. Klub ćemo stabilizirati i staviti na noge. To sve neće ići preko noći. Strateškog partnera smo tražili, ali nismo ga našli, bio je otvoren Dukić pred vijećnicima nakon niza sastanaka koje je održao ljetos na temu KK Zadra.

Gradonačelnik Zadra je odgovorio i na dva pitanja Tornada oko dvojice novih članova Nadzornog odbora KK Zadar: Nevena Klarina protiv kojeg je podignuta kaznena prijava te su pitali tko je Edi Perovića koji je izabran za člana NO a nije bio na skupštini. Dukić je rekao da su oni njegov izbor. - Klarin je marketinški stručnjak i odgovoran u svom poslu. Naravno da bilo kakav kazneni postupak ili presuda nisu spojivi s takvom dužnosti. Edi Perović ima dvojno državljanstvo: kanadsko i hrvatsko i za vrijeme skupštine poslom je boravio u Kanadi. On je izvrstan analitičar i može pomoći u organizaciji kluba. Kada se to dogodi, oni mogu otići a u NO će doći oni koji donose novac, kazao je gradonačelnik Dukić.