ZADAR- Općina Škabrnja jedna je od dvije općine u Hrvatskoj koja je dobila negativan nalaz Državne revizije za 2016. godinu, a poslovanje općinskog načelnika bit će prijavljeno Državnom odvjetništvu na daljnju istragu.

Utvrđeno je kako je u toj maloj općini počinjeno niz nepravilnosti. Naime, proračun općine Škabrnja iznosi 1.4 milijuna kuna, što se prema izvještaju Državne revizije neracionalno trošilo. Sve to ide na odgovornost HDZ-ovom načelniku Nediljku Bubnjaru. Među ostalim je čak 130.000 kuna povučenih s računa pravdano putnim nalozima za koje nema dokumentacije. Najavljeni razvojni projekti uglavnom su ostali mrtvo slovo na papiru.

Iz negativnog mišljenja prenosimo jedan od nalaza revizora:

Prema evidenciji iz poslovnih knjiga (knjiga blagajne), od 2014. do 2016. s računa proračuna putem kreditne kartice i čekova podignuta su gotovinska sredstva u ukupnom iznosu 792.130,00 kn (264.301,00 kuna tijekom 2016.)

Sredstva su načelniku odobrena za realizaciju projekata, a zamjenici načelnika kao nenamjenske pozajmice. Isplate su evidentirane u okviru potraživanja od zaposlenika.
Spomenuta potraživanja su umanjivana za isplate naknada troškova službenih putovanja prema putnim nalozima koji ne sadrže izvješća o obavljenim poslovima ni drugu dokumentaciju kojom bi se potvrdila svrha i opravdanost putovanja.

Projekti za koje su sredstva trebala biti utrošena do konca 2016. nisu realizirani, piše u nalazu Državne revizije koji će se naći pred saborskim zastupnicima.

Načelnik Škabrnje Bubnjar za Media servis izjavio kako je morao pribjegavati improvizacijama jer je Općino Škabrnja više puta prijetila blokada u funkcioniranju.