Službenici MRCC Rijeka jučer, 8. kolovoza u 18.24 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Gospić zaprimili su dojavu o teškoj pomorskoj nesreći sa dvije ozlijeđene osobe u moru kod Novalje, o čemu su obavijestili Lučku kapetaniju Senj, odnosno, nadležnu Lučku isposavu Novalja i Pomorsku policiju Senj, a prema mjestu nesreće upućeni su djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Naime, oko 18.15 sati u moru ispred Novlje na poziciji 70 metara ispred zaštitne ograde, na sjevernoj strani plaže Zrće dogodio se sudar sportsko - rekreativnog plovila tipa jet - ski, hrvatske zastave kojim je upravljao A.B. (nepoznato godište) i putnik E.B. (rođen 1997. godine), obojica državljani Republike Italije sa gliserom hrvatske zastave, kojim je upravljao J.K., (rođen 1965. godine), državljanin Republike Njemačke sa tri putnika. Dvojica talijanskih državljana u sudaru su teško ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu Zadar, dok četiri osobe na gliseru u sudaru nisu ozlijeđene.

Očevidom na poziciji nesreće i pregledom oba plovila uočena su oštećenja na lijevoj pramčanoj strani glisera iznad razine mora, bez proboja oplate, dok je jet - ski u sudaru teže oštećen u vidu razbijene maske na pramčanom dijelu, razbijena zaštitna gumena oplata pramca uz oštećenje trupa i nadgrađa, temeljem čega je utvrđeno da je jet-ski netom prije sudara plovio prema lijevoj bočnoj strani glisera, ne prevelikom brzinom.