Nakon sklapanja koalicije HDZ-a i tadašnjeg HSP-a dr. Ante Starčevića na izborima 2013. godine, u brojne su fotelje, pročelničke, direktorske, nadzornoodborske, sjeli članovi novog koalicijskog partnera. Četiri godine kasnije MODES, stranka u koju je prešla većina članstva dotadašnjih starčevićanaca, samostalno izlazi na izbore i ostaje izvan vlasti.

Rasplet je bio predvidiv - gradski pročelnici Andreja Baraba i Hrvoje Baranović ostaju bez pročelničkih mjesta (ukinuti su im odjeli), a njihovim stopama ovih dana ide i direktor zadarske Odvodnje Ante Josip Šikić. On, naime, od rujna preuzima virsko komunalno poduzeće Čisti otok, o čemu je izvijestio Virski list.

- Nakon što nije pristao na uvjete ponuđene u novom ugovoru, opozvan je direktor općinskog komunalnog poduzeća „Čisti otok" Željan Kalac, a poduzeće će u prijelaznom razdoblju do početka rujna voditi direktor tvrtke „Vodovod Vir" Hrvoje Bašić. Tada će virsko komunalno poduzeće s četverogodišnjim mandatom preuzeti dosadašnji direktor zadarske „Odvodnje" Ante Šikić, izvijestilo je općinsko glasilo.

Hoće li se na direktorsko mjesto vratiti Grgo Peronja, koji je krajem 2013. bio "sklonjen" na savjetničko mjesto, ili će Odvodnju preuzeti nova osoba, saznat će se vrlo brzo.