ZADAR - U Zadru se na jesen očekuje boom cestogradnje, procijenjene vrijednosti od skoro 50 milijuna kuna, što će za posljedicu imati posebnu regulaciju prometa i gužve na udarnim gradskim prometnicima.

Grad Zadar priprema dva projekta rekonstrukcije raskrižja u zapadnom dijelu Grada. Radovi u Vruljici i na spoju Ulice B. Benkovića s Putem Nina počet će 15. rujna, najavio je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap. Kada će Hrvatske ceste (HC) započeti radove na državnim cestama, prometnoj kičmi istočnog dijela Zadra, to u ovoj Državi nitko ne zna.
Pa ni pročelnik Kasap. On je na upit SDP-ovog vijećnika Antuna Novoselovića na Gradskom vijeću  rekao kako na koordinaciji predstavnici HC nisu donijeli svoj plan gradnje na kojem je inzistirala prometna policija. - Predstavnici HC-a rekli su kako će to napraviti do kraja ovog mjeseca, kazao je Kasap.
Nakon što je bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta najavio kako će HC iza Uskrsa početi s radovima na rekonstrukciji ulica od Bulevara do Liburnske obale, u sjedištu te tvrtke nastao je muk. Na naše brojne pokušaje da od glasnogovornice pa i direktora HC-a dobijemo odgovor na pitanje kad će oni započeti s radovima, u Zagrebu šute i ignoriraju upite od interesa javnosti. Možda su i odustali od tog projekta ulaganja 35 milijuna kuna u državne prometnice koje prolaze kroz Grad. Prije godinu dana Hrvatske ceste izabrali su izvođače radova, a nešto ranije su dobili građevinsku dozvolu. U tijeku je natječaj za Upravu u tom državnom poduzeću, pa valjda treba čekati na direktora HC-a koji će otvoriti radove u Zadru s najavom trajanja osam mjeseci.