Poznata zadarska manifestacija "Noć punog miseca" ovaj će tjedan doživjeti svoje 16. izdanje. Od četvrtka do subote, 3. do 5. kolovoza, zadarska će riva vrvjeti gastro delicijama, običajima i zabavnim programom. 

Trodnevnu manifestaciju danas je u Gradskoj knjižnici u ime organizatora, Udruge Propela, predstavio Neven Stojaković. 

- Zbog velikog interesa proširili smo ugostiteljsku ponudu na dva dana, petak i subotu. Na sajmu će se predstaviti 70 izlagača, a preko njih 30 je odbijeno jer smo htjeli isfiltrirati kvalitetu, obznanio je Stojaković. 

U sklopu Noći punog miseca treću godinu zaredom na zadarskoj rivi održat će međunarodni susret svirača na usnoj harmonici "Cvitarijada". 

- Čast nam je biti dio manifestacije koju je HTZ uvrstila među top 10 događanja, a ove godine tradicijska glazbala imat će ulogu u dvije večeri, poručio je Dragan Brzoja, predsjednik udruge Zvuci zavičaja, dodajući kako će nastupiti 16 izvođača. 

Prvi put u 17 godina manifestacija se poklapa s Danom pobjede i domovinske zahvalnosti. 

- Posebnost je to finalne večeri. Povodom obljetnice VRO Oluja, Krešimir Perović će, uz pratnji Nataše Veljak na violini te Balboa benda, izvesti neke od najljepših domoljubnih pjesama. Drugi dio večeri bit će posvećen Tomislavu Ivčiću, a posebni gosti na pozornici bit će i grupa Sexymotherfuckers koja je upravo po ovoj manifestaciji nazvala svoj novi singl, najavio je Stojaković dodajući kako će kraj manifestacije obilježiti vatromet u ponoć.

Važnost manifestacije s marketinške i turističke strane istaknuo je Ante Galić iz Turističke zajednice Grada Zadra poručivši kako je Noć punog miseca postala prepoznatljiv zadarski brend.