Taste and Travel festival, kojeg su prije četiri godine pokrenula četiri mlada hrvatska studenta, u zadarskom Arsenalu predstavio je danas novitete koji nas od 24. do 26. kolovoza očekuju u Zadru. 

Najveća novost ovogodišnjeg izdanja je E@t konferencija na temu Food in the Digital Age. Po prvi puta u Hrvatskoj, ova će konferencija u Arsenalu ugostiti neke od najvažnijih svjetskih mladih, utjecajnih ljudi iz područja prehrambene industrije, a koji će sudionicima konferencije i javnosti predstaviti svoj rad. 

- Prolazit će se teme poput food waste, 3D printera, blockchain tehnologija dakle svih tehnologija vezanih uz hranu koje su sada u fazi razvoja ili će uskoro biti u fazi komercijalizacije. Cilj konferencije povezati je mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i s velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički poduhvat!, izjavio je Karlo Vulin, jedan od organizatora Taste and Travel festivala, navodeći kako im je ovo bila dugogodišnja želja koju su, zahvaljujući partnerima, ove godine uspjeli ostvariti. Kotizacija za E@t konferenciju može se uplatiti u sustavu Entrio.hr.

Sajam proizvodi hrvatskog sela okupit će 35 izlagača iz svih krajeva Hrvatske koji će u Zadru predstaviti svoje tradicijske proizvode. 

- Svi izlagača ujedno su i proizvođači, stoga na licu mjesta možete dobiti sve informacije o proizvodu. O tome posebno vodimo računa, izjavio je Jakov Kolega, jedan od organizatora, dodajući kako je manji odaziv zadarskih izvođača jer je upravo to posebnost festivala - dovesti u Zadar proizvode koji nisu dostupni u blizini.

Treć dio festivala, već tradicionalni Craft beer festival, na zadarskoj rivi ponudit će bogati zabavni program uz popularne hrvatske rock bandovi.

- Na Craft Beer festivalu očekujemo preko 20 mikropivovara gdje ćete moći kušati više od 50 vrsta i stilova zanatske pive!, naveo je Kolega. 

Taste and Travel održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a generalni partner festivala je HEP. Konferenciju E@t kao i ostale dijelove festivala pomogli su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. te Hrvatska gospodarska komora. Podršku su dali Grad Zadar i Turistička zajednica Grada, Jagermeister i hostel Forum.