ZADAR- Troje kandidata, koji ispunjavaju formalne uvjete za direktorsko mjesto Zračne luke Zadar bilo je danas na razgovoru u Ministarstvu državne imovine.

Prošlog mjeseca  to novo Ministarstvo raspisalo je natječaja za čelna mjesta na više hrvatskih aerodroma, a samo je za zadarski, odlukom skupštine,  izbrisan ključni kriterij - iskustvo u zrakoplovnoj djelatnosti.
Uz aktualnu vršiteljicu dužnosti direktorice Irenu Ćosić, koja po svemu sudeći ima najviše izgleda, tročlana komisija obavila je, doznajemo razgovore s još dvojicom kandidata. Za to se mjesto javio Josip Klišmanić, direktor podružnice FINE u Zadru te Tin Kozarić, direktor tvrtke Aero standard, registrirane u Zadru.
I dok Klišmanić nema nikakve veze sa zrakoplovnom djelatnosti, Kozarić je direktor obiteljske tvrtke koja je na zadarskom aerodromu iznajmila hangar za male avione, tzv. generalnu avijaciju.
Tko će biti izabran, odluku će donijeti Povjerenstvo za strateška državna poduzeća. Oni svoj prijedlog šalju Vladi, koja kada donese službenu odluku o imenovanju, mora je provesti skupština Zračne luke Zadar. Krajnji rok je početak rujna.