ZADAR- Tvrtka Zadar resort dobila je dopuštenje Grada Zadra za radove na zgradi Maraske, koja će se prema projektu bečkog studija poznatog arhitekte Borisa Podrecce, pretvoriti u hotel Maraska.

Grad Zadar je investitorima dao službeno dopuštenje da se tijekom srpnja i kolovoza mogu „odvijati radovi na rekonstrukciji građevine gospodarske namjene (dogradnja i nadogradnja) pretežito ugostiteljsko-turističke djelatnosti".
.
U sjedištu tvrtke Zadar resort, kojoj je osnivač Dogus Hrvatska, potvrđeno je kako će radovi početi u srpnju. Uskoro će biti potpisan ugovor s izvođačem radova, informacija je koju smo dobili iz uprave.

Dok se ugovor ne potpiše znamo samo da se radi o hrvatskoj tvrtki, kako je to na naš upit prošle jeseni najavio Burak Baykan, direktor Dogus Hrvatske. On je ujedno i član Uprave tvrtke Zadar resort. Prema podacima iz sudskog registra ta je tvrtka 1. lipnja dokapitalizirana sa 182 na 214 milijuna kuna. Prije toga je početkom u svibnju u tvrtku uneseno 3.5 milijuna kuna. U protekle tri godine od kada je Dogus Hrvatska preuzela projekt - tvrtku Tenos, s unosom od 140 milijuna kuna u temeljni kapital, tvrtka je imala i troškove za pripremu tog najvećeg kapitalnog projekta u Zadru.

Budući hotel Maraska, osim što će biti prvi hotel s pet zvjezdica u samom Zadru, postat će prvi hotel u svjetskom lancu Hyatta, kada se dovrši i opremi 2019. godine