ZADAR- Uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, u utorak navečer Gradski odbor HDZ-a odlučio da će za predsjednika predložiti Zvonimira Vrančića.

Iako se u javnosti isticalo kako će to biti Dražen Grgurović, vladajuća stranka u Zadru ukazala je povjerenje iskusnom Vrančiću koji je vodio Gradsko vijeće prije nego što je postao gradonačelnik te u prošlom mandatu zamjenik gradonačelnika. Iako je profesionalno stekao uvjete za mirovinu, ginekolog Zvonimir Vrančić ostaje aktivan u političkom životu Grada. Grgurović će kao u prošlom mandatu biti jedan od dvojice potpredsjednika Gradskog vijeća, dok će drugo mjesto potpredsjednika pripasti nekom iz oporbe i oko toga će se kako je već najavljeno na Županijskoj skupštini iz redova unije AM i MOSTA, „lomiti koplja"

Veća dilema je bila tko će u Gradskom vijeću zamijeniti gradonačelnika Branka Dukića. Izbor je bio između Mate Marića i Ante Kolege. Većina je bila za Kolegu, sina Živka Kolega, bivšeg gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća koji se povukao i u političku mirovinu.