U subotu 10. lipnja 2017. održati će se eko akcija „Daj ruku za čiste Jazine" u trajanju od 09.00 do 14.00 sati.

Eko akciju organizira Županijska lučka uprava Zadar u suradnji sa Ronilačkim klubom Roko iz Bibinja, a u akciji će sudjelovati i JVP Zadar, Zadarska županija, HRT Radio Zadar, Ćistoća d.o.o. Zadar, Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i ostali.

U sklopu eko akcije očistit će se otpad s dna uvale Jazine koji će biti deponiran u kontejnere koje će postaviti Čistoća d.o.o. Zadar na 3 lokacije. Paralelno će se na mostu odvijati sajam ustanova, udruga i klubova.

Također, tijekom eko akcije predviđeno je uklanjanje postojećih plutača koje više nisu potrebne nakon postavljanja novog sidrenog sustava (mooringa), te nepotrebno otežavaju manevar prilikom privezivanja brodica, te osim toga narušavaju vizuru i izgled same uvale Jazine.

Ukoliko ste zainteresirani za objavu članka u Vašem mediju, molimo Vas da naglasite kako se korisnici vezova u uvali Jazine mole da sami uklone svoje plutače do početka eko akcije, jer će u protivnom, plutače biti uklonjene od strane ronioca, te će se deponirati na odlagalištu.

Ovom prilikom Vas želimo obavijestiti i da će ronioci, ovisno o želji korisnika vezova, besplatno postaviti dodatne mooringe, pa ukoliko žele da se i njima na taj dan postave dodatni moorinzi, molimo ih da na dan održavanja eko akcije dođu do uvale Jazine i donesu troslojne konope, 20 m konopa debljine 18 mm i 6 m konopa debljine 10 mm.