ZADAR- Nije Zadar samo Kalelarga i Forum već i ovaj mjesni odbor, tako je Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog HDZ-a objasnio zbog čega je središnji predizborni skup priređen na Plovaniji.
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pozvao je građane da daju glas Branku i Bobiju kako je oslovljavao kandidate Branka Dukića i Božidara Longina. Šef stranke im je svojim dolaskom u Zadar udijelio potporu i uvjerenje u trijumfalnu pobjedu, a oni njemu su darovali svoje stranačke majice.
Po dolasku iz SC Višnjik stali smo na Bilom brigu gdje nam je prišao jedan čovjek i rekao „a bija mi je mali Branko. Izgubili smo dobrog doktora ali ćemo dobiti odličnog gradonačelnika, ispričao je za uvertiru glavni gost predizbornog skupa.
Iako je bilo prilično vruće rano poslijepodne, Plenković je okupljenima tumačio političke poteze Vlade vezano za Agrokor.- Nemojte slušati fabricirane informacije o tome da mi preuzimamo tuđe dugove, poručio je Plenković, kazavši da Vlada stvara povjerenje kod kreditora i dobavljača. Greškama bivše uprave nije se više mogao dobiti kredit, a mi nismo htjeli plimni val koji bi se svalio na cijelo gospodarstvo, kazao je Plenković. Premijer se pohvalio rješenjem gužve na granici te je najavio sredinom lipnja završetak procedure prekomjernog duga. Ali je Plenković rekao i kako bi na ponovljenim izborima HDZ osvojio pobjedu i formirao svoju vladu.
Domaćini su na skupu bili vrlo kratki: govorili su Božidar Kalmeta, Branko Dukić i Božidar Longin. Dukiću su skandirali, a on je poželio da nema drugog kruga. Treba nam jedinstvo građana i vlast koja će voditi Grad u pravom smjeru, rekao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika. Aktualni gradonačelnik Kalmeta najavio je u nedjelju veliku pobjedu. Longin je ustvrdio da tamo gdje je potreban napredak i razvoj, nužna je stabilna vlast i svoj govor završio simbolikom čvrste pesnice.