Odlazak Mirka Miočića nacionalna je vijest jer se radi o osobi koja gotovo tri desetljeća slovi kao najveći kvizaš na ovim prostorima. Mirko Miočić radio je u knjigovodstvenom servisu koji je bio u podrumu Doma sindikata kada je postao televizijsko lice.
Na HTV u terminu kviza Potjera u spomen na Mirka Miočića danas je prikazana jedna od posljednjih emisija u kojoj je Mirko nastupio kao "lovac". Bilo je to 3. ožujka 2016. Kada je Miočić briljantno ulovio 18 odgovora ekipe koja je bila uhvaćena u zadnjoj sekundi .
Najpoznatiji hrvatski kvizoman rođen je 23. srpnja 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji. Prvi put se pojavio u kvizu Tri, dva, jedan, ali vrijedan 1972. godine, kao 17-godišnjak i osvojio drugo mjesto.

Tijekom kviza "Tko želi biti milijunaš" bio je najčešće pozivani "džoker zovi". Zbog njega su se mijenjana pravila, pa je isti "džoker" mogao natjecateljima pomoći samo tri puta u sezoni. Mirko je pomagao drugima ali svoj milijun nije osvojio.

Miočić je 1983. bio pobjednik cjelogodišnje serije "Kviskoteke". Bio je odabran i u društvo najboljih natjecatelja tog kviza svih vremena, no u konačnom natjecanju podijelio je treće mjesto s Jasenkom Stanišić, dok su prva dva mjesta podijelili Radoslav Dodig i Robert Pauletić.

Uspješno je sudjelovao u mnogim kvizovima i igrama asocijacije: "3,2,1", "Diplomac", "Izazov", "Upitnik" i "Jackpot".