Koordinacijski odbor bivših radnika Otočanke Zadar pri Udruzi bivših zaposlenika "Solidarnost" Zadar poslao je javni ponovni poziv bivšim radnicima Otočanke da se uključe u akciju prikupljanja dokumentacije radi pokretanje postupka u vezi naknade štete osnivačima nekadašnje Dalmatinske banke d.d. (sada OTP banka).

Evo što o tome piše u pozivu:

- Na to imaju pravo i bivši radnici zadarske Otočanke te još uvijek mogu doći u prostorije Udruge "Solidarnost" u Ulici Rikarda Katalenića - Jeretova 5 u Zadru (preko mosta) i u vezi s time dobiti sve potrebne informacije.


U vrijeme osnivanja 1958. godine tvornica se zvala "Otočanka - tvornica konopa tepiha i jute". Godine 1961. naziv se mijenja u "Otočanka - tvornica užadi i jutene ambalaže, Zadar". Nakon toga naziv tvornice je "Otočanka", tvornica tekstilnih proizvoda i metalne užadi, Zadar.

Godine 1979. pogon za proizvodnju metalne užarije izdvojen je iz "Otočanke" i priključen ELKI, tvornici kablova Zagreb. Kasnija Tvornica konopa i veziva (TKV d.o.o.) pravni je sljedbenik "Otočanke " Zadar. Godine 1989. TKV d. o. o. izdvaja se u zasebno poduzeće u društvenom vlasništvu, a pretvorbom se registriralo kao dioničko društvo 1992. godine.

Poziv se odnosi i na sve ostale bivše radnike osnivača Dalmatinske banke (dioničara). Riječ jeo 140 raznih poduzeća (kompletna zadarska privreda) s osnivačkim ulozima čiji se popis nalazi u registru Trgovačkog suda u Zadru.

U prostorije Udruge "Solidarnost" može se doći srijedom i petkom od 8 do 10 sati.

Koordinacijski odbor bivših radnika Otočanke Zadar
pri Udruzi bivših zaposlenika "Solidarnost" Zadar