Olimpijada dječjih vrtića Zadarske županije natjecanje je kojim će se u petak u funkciju staviti obnovljeno atletsko igralište u sklopu ŠC Višnjik.

- U petak i subotu, 12. i 13. svibnja slijedi Festival sporta i sportske rekreacije koji će trajati oba dana od 16 do 22 sata, a na kojemu će 73 kluba i udruge s područja Zadarske županije predstaviti svoje aktivnosti, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na obnovljenoj atletskoj stazi Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnika za kulturu i sport Grada Zadra.

Na istom mjestu održana je pressica 17. Studenoga prošle godine kada je gradonačelnik Zadra najavio obnovu.

- Danas smo ovdje s rezultatima. Obnovili smo atletsku stazu, tri košarkaška, jedno odbojkaško i četiri malonogometna igrališta s umjetnom travom te vježbalište. Tu su i dvije nove staze u dužini od 100 metara za istrčavanje. Promijenjena je i obnovljena rasvjeta kako na sportskom dijelu centra, tako i na javnom prostoru. Ograda nema, pa će svi tereni biti dostupni kako sportašima tako i građanima i rekreativcima od 6 sati ujutro do ponoći, kazao je Kalmeta.
Dodao je kako je obnova vanjskih sportskih terena Višnjika ogroman dobitak za grad.

- Moći ćemo ovdje organizirati državna i međunarodna natjecanja, a kada u dogledno vrijeme izgradimo vanjski bazen sa skakaonicom i hotel imat ćemo jedno zadovoljavajuće sportsko selo u srcu grada.

Direktor Sportskog centra Višnjik Denis Karlović je istaknuo kako je od danas bavljenje sportom na vanjskim terenima centra postalo jednako kvalitetno kao i u zatvorenim zdanjima, dvorani i bazenu.

- Sama staza napravljena je od najboljeg materijala, istog onog korištenog na Europskom prvenstvu u Splitu. I za ostale terene nam od trenera stižu pohvale. Ucrtani smo s ovim činom na kartu poželjnih europskih sportskih centara idealnim za pripreme sportaša, što potvrđuju i kontakti i upiti, gotovo svakodnevni, rekao je Karlović.